Kleppensysteem voor motoren

GB Customs

Kleppensysteem voor motoren

Als echte motorliefhebber vindt u het geluid van uw motor waarschijnlijk prachtig. Helaas ervaart niet iedereen dit zo. Veel mensen vinden het harde geluid dat een motor kan produceren vervelend en daarom is er wet- en regelgeving te vinden over het geluid dat een motor mag produceren. Overschrijdt uw motor het toegestane aantal decibel? Dan kunt u door ons een kleppensysteem laten monteren dat het geluid dempt. Zo kunt u genieten van uw motor zonder dat u kans loopt om een boete te krijgen.

Vraag offerte aan
×

Veelgestelde vragen over kleppensysteem voor motoren

Is een kleppensysteem de motor hetzelfde als een kleppensysteem voor een auto?

Nee. De twee systemen zijn niet te vergelijken. Een kleppensysteem op een auto zorgt ervoor dat de auto luider wordt. Een kleppensysteem op een motor is bedoeld om de motor juist stiller te maken.

Kan dit kleppensysteem onder iedere motor?

Ja. Het kleppensysteem kan onder iedere motor.

Kleppensysteem voor motoren

Meten is weten

Hoe meet u het aantal decibel (dB)? Gebruik hiervoor een dB-meter en liever geen app op de telefoon. Aangetoond is dat deze zeer onnauwkeurig zijn. De politie meet het geluid door een meter op 50 cm van de uitlaat te plaatsen in een hoek van circa 45 graden. Op deze wijze weet u welk geluid uw motor maakt en kunt u bekijken of u het maximumaantal dB voor uw type motor overschrijdt. Daarnaast is het van belang om te weten dat het reglement voor verkeersregels ook onnodig geluid beboet. Hierdoor valt het sowieso af te raden om de rechterpols meer te gebruiken dan nodig is.

Vraag offerte aan 

Kleppensysteem voor motoren

Regelgeving kleppensysteem voor motoren

Er zijn geen algemene regels over het geluid dat uw motor mag produceren, dit hangt af van het type motor. U kunt het aantal dB vinden op het VIN-plaatje (Vehicle Identification Number). Kunt u dit plaatje niet vinden, dan kunt u het aantal dB ook vinden wanneer u een kentekencheck doet. U kunt het maximaal toegestane volume dan vinden onder het kopje ‘milieucheck’. Heeft u een oldtimer? Dan kan het zijn dat het aantal toegestane dB niet geregistreerd staat. Helaas voor u is het dan niet zo dat u zoveel geluid kunt maken als u wil. Het maximaal toegestane geluid hangt dan af van de cilinderinhoud en mag nooit meer zijn dan 106 dB.

Vraag offerte aan

Kleppensysteem voor motoren

Kosten van kleppensysteem voor motoren

Heeft u klachten uit de buurt ontvangen over het geluid dat uw motor produceert? Of wilt u gewoon dat uw motor wat minder geluid maakt? Dan bent u waarschijnlijk benieuwd wat een kleppensysteem kost. Vraag vrijblijvend een offerte bij ons op en u krijgt binnen 48 uur een prijsopgave. Laat ons weten welk type motor u heeft, zodat wij de offerte voor u kunnen opmaken. Elk type motor heeft immers een ander maximaal toegestaan aantal decibel, waardoor het kleppensysteem voor motoren altijd maatwerk is.

Vraag offerte aan

Voordelen kleppensysteem voor motoren

Geluid wordt gereduceerd

Trillingen worden verminderd en geluid wordt gereduceerd door een kleppensysteem in uw uitlaat te plaatsen.

Geen overlast

Uw kleppensysteem wordt gegarandeerd gewaardeerd. Rijd met uw motor weg zonder dat de hele buurt wakker wordt.

Boetevrij

Zorgeloos de weg op met een motor met kleppensysteem. U kunt namelijk niet meer worden beboet wegens geluidsoverlast.

× Kunnen wij u helpen?