Klepgestuurde uitlaat

GB Customs

Klepgestuurde uitlaat

Een klepgestuurde uitlaat is de perfecte oplossing voor wie niet continu met een luide uitlaat wilt rondrijden, maar wel graag af en toe wil brullen. Het systeem werkt vrij simpel. Er wordt een klep gemonteerd in de uitlaat die elektronisch verbonden is met een afstandsbediening. Wanneer u op de knop drukt roteert de klep en verandert de richting van de luchtstroom en het geluid naar een cut out of een bypass. Hierdoor wordt de uitlaat aanzienlijk luider met een druk op de knop. Bent u op zoek naar iets anders dan op maat? Dat kan. Wij werken met gerenommeerde merken zoals Akrapovič, Armytrix, Bull-X, FI Exhaust en Capristo.

Vraag offerte aan
×

Veelgestelde vragen over klepgestuurde uitlaat

Is een klep gestuurde uitlaat legaal?

Volgens de APK-regels moet een uitlaat van voor tot achter gasdicht zijn. Dit wordt behouden met een bypass kleppensysteem of bijvoorbeeld een einddemper met klep.

Wat is het voordeel van een klep gestuurde uitlaat op maat?

Met een rvs-uitlaatsysteem op maat wordt een vermogenswinst behaald en geeft een beter gas respons. Ook wordt het geluid verbeterd t.o.v. een standaard uitlaatsysteem.

Cut out vs bypass

Cut out versus bypass

Een cut out en een bypass zijn twee compleet verschillende ingrepen voor een uitlaat. Wij leggen u graag in het kort uit hoe het werkt.

Cut out uitlaat
Een cut out uitlaat zegt eigenlijk al wat het is: een uitgesneden uitlaat. Wanneer we een cut out toepassen maken we een gat in het uitlaatsysteem voor de dempers. We monteren een RVS buis waardoor de uitlaatgassen en het geluid naar buiten kunnen. Wanneer u op de knop van de afstandsbediening drukt zult u een enorme toename in geluid ervaren. De uitlaat is korter en er zitten geen dempers meer in de weg. Een cut out klinkt rauwer dan een bypass.

Bypass uitlaat
Een bypass uitlaat lijkt op een cut out, maar is toch net wat anders. Met een bypass leggen we om de dempers een RVS buis aan. Deze sluit weer aan op het originele eindstuk (uiteraard kunnen we het eindstuk ook aanpassen voor u). Hierdoor omzeil je wel de dempers, maar  blijft de lengte van de uitlaat in takt. Een bypass staat bekend om het luide en diepe geluid.

Vraag offerte aan

Voordelen klepgestuurde uitlaat

Vermogenswinst

We kunnen een Klepgestuurde uitlaat zo vormgeven dat deze resulteert in vermogenswinst. Denk hierbij een een bredere diameter en bredere downpipe.

Beter gasrespons

Het uitlaatsysteem zorgt voor een betere flow, dit resulteert in een betere gasrespons. In het kort: sneller van de startstreep en meer koppel.

Controle over het geluid

Het allergrootste voordeel aan een klepgestuurde uitlaat is dat u de controle over het volume van uw uitlaat houdt. Met een druk op de knop verandert het volume.

Meer volume voor uw uitlaat

Er wordt een klep gemonteerd in de uitlaat die elektronisch verbonden is met een afstandsbediening. Wanneer u op de knop drukt roteert de klep en verandert de richting van de luchtstroom en het geluid naar een cut out of een bypass. Hierdoor wordt de uitlaat aanzienlijk luider met een druk op de knop.

Kosten klepgestuurde uitlaat

De kosten voor een klepgestuurde uitlaat is afhankelijk van uw auto en de keuze voor een cut out of bypass. Een cut out is in een kortere tijd te monteren en verbruikt minder materialen dan een bypass. Neem contact met ons om een prijs te krijgen voor uw eigen klepgestuurde uitlaat. U kunt bij ons een offerte aanvragen of bij ons langs op onze locatie in Almelo. Wij zijn geen prijsvechter. U betaald bij ons voor kwaliteit. Wij geven dan ook een jaar garantie op alles wat wij maken en leveren.

Vraag offerte aan

Offerte aanvragen

Bel: 0546 – 793 570

"*" geeft vereiste velden aan