Achtergrond footer

Klepgestuurde uitlaat

×

De klepgestuurde uitlaatsysteem is wereldwijd razendsnel populairder aan het worden. En dat vinden wij ook niet zo gek. Een klepgestuurde uitlaatsysteem is de perfecte oplossing voor wie niet continu met een luide uitlaat wilt rondrijden, maar wel graag af en toe wil brullen. Het systeem werkt vrij simpel. Er wordt een klep gemonteerd in de uitlaat die elektronisch verbonden is met een afstandsbediening. Wanneer u op de knop drukt roteert de klep en verandert de richting van de luchtstroom en het geluid naar een cut out of een bypass. Hierdoor wordt de uitlaat aanzienlijk luider met een druk op de knop.

Vraag offerte aan Maak een afspraak

Cut out versus bypass

Een cut out en een bypass zijn twee compleet verschillende ingrepen voor een uitlaat. Wij leggen u graag in het kort uit hoe het werkt.

Cut out uitlaat
Een cut out uitlaat zegt eigenlijk al wat het is: een uitgesneden uitlaat. Wanneer we een cut out toepassen maken we een gat in het uitlaatsysteem voor de dempers. We monteren een RVS buis waardoor de uitlaatgassen en het geluid naar buiten kunnen. Wanneer u op de knop van de afstandsbediening drukt zult u een enorme toename in geluid ervaren. De uitlaat is korter en er zitten geen dempers meer in de weg. Een cut out klinkt rauwer dan een bypass.

Bypass uitlaat
Een bypass uitlaat lijkt op een cut out, maar is toch net wat anders. Met een bypass leggen we om de dempers een RVS buis aan. Deze sluit weer aan op het originele eindstuk (uiteraard kunnen we het eindstuk ook aanpassen voor u). Hierdoor omzeil je wel de dempers, maar  blijft de lengte van de uitlaat in takt. Een bypass staat bekend om het luide en diepe geluid.

Kosten klepgestuurde uitlaatsysteem

De prijs voor een klepgestuurde uitlaatsysteem is afhankelijk van uw auto en de keuze voor een cut out of bypass. Een cut out is in een kortere tijd te monteren en verbruikt minder materialen dan een bypass. Neem contact met ons om een prijs te krijgen voor uw eigen klepgestuurde uitlaat. U kunt bij ons een offerte aanvragen of bij ons langs op onze locatie in Almelo. Wij zijn geen prijsvechter. U betaald bij ons voor kwaliteit. Wij geven dan ook een jaar garantie op alles wat wij maken en leveren.

Wij leveren ook kant&klaar uitlaatsystemen van de merken Akrapovič, Milltek, Bull-X, FI Exhaust en Capristo.

Vraag offerte aan Maak een afspraak

Vrijblijvende afspraak maken?

Wilt u meer informatie ontvangen over een klepgestuurde uitlaatsysteem? Ons team staat u graag te woord. Wij zijn telefonisch te bereiken op 0546 – 793 570 of ga naar onze contactpagina. Wilt u een vrijblijvende afspraak maken om de mogelijkheden te bespreken? Wij heten u van harte welkom.

Vraag offerte aan Maak een afspraak