GB Customs RVS uitlaat

Uitlaatsystemen met afstandsbediening

×
Ga terug naar het overzicht

Een uitlaatsysteem met afstandsbediening is perfect om het geluidsniveau van je uitlaat te bepalen. Bij een sportieve auto hoort een krachtig sportief geluid te zitten. Wanneer je op de weg rijdt maakt het gegrom of gehuil van de motor de ervaring helemaal compleet. Maar er zijn ook momenten dat zo’n krachtig geluid niet is wat je zoekt. Dit is wanneer je ’s nachts door de bebouwde kom (of langs de schoonfamilie) rijdt. Gelukkig zijn er elektrische uitlaatsystemen die met een afstandsbediening bediend kunnen worden. Hierdoor kun je zelf kiezen of je een luide of zachte motor hebt tijdens het rijden.

Hoe werkt een elektrisch uitlaatsysteem met afstandsbediening?

Door één druk op de knop van de afstandsbediening kan het geluid vergroot of verkleind worden. Dit is dankzij het elektrisch aangedreven kleppensysteem waarmee de uitlaat ‘dichtgezet’ kan worden. In de einddemper wordt de klep open of dicht gezet om het geluid te verzachten of helemaal open te zetten. Bij het sluiten van de klep kan het geluid uit de uitlaat aanzienlijk worden gedempt.

Door het veranderen van de luchtstroom is het snel en makkelijk om het geluidsniveau te schakelen. Dus op de momenten dat het geluid zacht en rustig moet zijn, kun je de klep dichtzetten. Maar op de momenten dat je lekker gas kunt geven is met één klik op de knop de klep weer open. Ineens is de rustige auto weer veranderd in de sportieve wagen met een krachtig geluid.

Installatie van een elektrische uitlaa

Het is bij GB Customs mogelijk om een uitlaat met afstandsbediening op maat te maken. Maar het is ook mogelijk een klep te monteren in de huidige uitlaat. Na het installeren wordt de klep verbonden met een draadloze afstandsbediening. Bij het indrukken van de knop kun je de richting van het geluid aanpassen. Dit is niet alleen erg handig om het geluid van je auto op bepaalde momenten te controleren. Daarnaast biedt een klepgestuurd uitlaatsysteem voor een beter gasrespons en eventuele vermogenswinst. Wil je zeker zijn dat je de juiste uitlaat kiest voor je auto? Neem gerust contact op met onze klantenservice voor persoonlijke hulp voor alle vragen. Wij helpen je graag met vragen over uitlaatsystemen met afstandsbediening en nog veel meer.

Ga terug naar het overzicht