GB Customs RVS uitlaat

Uitlaatsysteem zelf monteren

×
Ga terug naar het overzicht

Je hebt de keuze gemaakt. Jouw auto heeft een nieuwe uitlaat nodig. Je weet ook al welke het moet worden. Maar hoe krijg je die nieuwe pijp onder de auto gemonteerd? Een optie is natuurlijk om het zelf te doen. Het zelf monteren van een uitlaat onder je auto is een goedkope oplossing. Er zijn wel een aantal dingen belangrijk om te weten voordat je deze klus zelf gaat uitvoeren. Het is namelijk niet de meest makkelijke en veilige klus om zelf te ondernemen. Hieronder gaan we je vertellen wat je moet weten om een nieuwe uitlaat zelf onder je auto te monteren.

Wat heb je nodig voor het zelf monteren van een uitlaat?

Het is belangrijk dat je de juiste materialen in huis hebt voor je begint met de montage. Let er op dat je de juiste onderdelen koopt die passen bij je auto en uitlaat. Om hier zeker van te zijn kun je het beste een professional vragen wat je nodig zal hebben. De materialen die je in ieder geval nodig hebt om zelf een uitlaat te monteren zijn:

· Een complete uitlaatset of de aparte uitlaatonderdelen

· Een montageset of losse bouten en moeren

· Uitlaatpasta

· Steeksleutels en doppenset

· Extra: Een brede schroevendraaier, tangen en een hamer (van plastic of zacht materiaal)

Wat moet je doen voor, na en tijdens het monteren van de uitlaat?

De volgende tip is om van voor naar achter te werken bij het monteren van de uitlaat. Stel dat er maar één onderdeel is wat je wilt vervangen uit het uitlaatsysteem. Dan moet je alles voor dat onderdeel ook uit elkaar halen. Nadat het nieuwe onderdeel is bevestigd kunnen alle onderdelen weer terug gemonteerd worden. Wanneer je van plan bent een volledig uitlaatsysteem te monteren, eindig je dus bij de einddemper en begin je bij het uitlaatspruitstuk. Een volledig uitlaatsysteem bestaat uit de volgende onderdelen:

· Katalysator

· Spruitstuk

· Tussenpijp, uitlaatpijp of voorpijp

· Tussendemper/middendemper

· Downpipe

· Achterdemper

Tijdens het monteren van alle onderdelen van de uitlaat raden we aan niet alles gelijk helemaal vast te zetten. Dit wordt door professionals ook vaak pas aan het einde gedaan. Je kunt de verbindingen van voor naar achter vast zetten zodra de uitlaat hand geschroefd onder de auto hangt. Gebruik hierbij uitlaatpasta om alles goed en luchtdicht te monteren zodat er geen giftige gassen vrijkomen.

Hoe veilig is het om zelf een uitlaat onder je auto te monteren?

Voordat je zelf een uitlaat gaat monteren moeten we eerst de belangrijkste tip geven: Zorg ervoor dat het gehele uitlaatsysteem gasdicht is! Zo voorkom je dat er giftige gassen vrijkomen en misschien zelfs de auto binnendringen. Dit is natuurlijk levensgevaarlijk.

Het is best wel een opgave om zelf een uitlaat te plaatsen onder je auto. Je wilt dat de uitlaat goed gemonteerd is, veilig is en jaren meegaat. Lijkt dit je toch een grotere opgave dan gedacht? Laat dan één van onze professionals een uitlaat monteren. Bij GB Customs is er een breed aanbod aan

uitlaatsystemen. Je kunt er ook voor kiezen om een uitlaat op maat te laten maken. Wij monteren deze gelijk onder de auto Zo ben je er zeker van dat de uitlaat goed gemonteerd is, past bij je auto en jaren plezier zal geven. Onze garantie en service bieden je deze zekerheid. Neem gerust contact op met onze klantenservice voor passend advies over het wel of niet zelf monteren van een uitlaat onder je auto.

Ga terug naar het overzicht