GB Customs RVS uitlaat

Uitlaat op maat laten maken

×
Ga terug naar het overzicht

Het op maat laten maken van een uitlaatsysteem kan veel voordelen brengen. U kunt zelf besluiten hoe de uitlaat eruit komt te zien, hoe hij klinkt en wat voor systemen u wilt hebben in de constructie. Er zijn constructies zoals een duplex systeem, sportmiddendemper, sportkatalysator, sporteinddemper, buizen constructie en nog veel meer. Als u er niet zeker van bent welk systeem het beste bij uw wensen past, is het slim om langs te gaan bij een specialist die uw precies kan helpen bij het uitzoeken van de perfecte op maat gemaakte uitlaat.

Voordelen uitlaat op maat

U kunt meestal kiezen voor een op maat gemaakte RVS downpipe en/of katalysator uitlaatsysteem. Wanneer u één of beide van deze systemen op maat laat installeren, brengt dat een betere afvoer van gassen. RVS uitlaatsystemen op maat staan namelijk bekend om hun vermogenswinst. Dit komt doordat er minder tegendruk wordt gegeven uit het uitlaatsysteem, waardoor het blok en de eventuele turbo beter tot zijn recht komt. Dit zorgt voor:

· Toename van vermogen

· Beter gas respons

· Meer koppel

De vermogenstoename is uiteraard wel afhankelijk van de toestand, de grootte van de motor en het brandstoftype van het voertuig. Na het installeren van een op maat gemaakte uitlaat kan er een vermogenstoename verwacht worden van rond de 5%. Dit is ook afhankelijk van de constructie van het gemonteerde uitlaatsysteem. Factoren zoals tegendruk, doorstroom uitlaatgassen, demping en diameter van de gemonteerde buizen spelen hier een rol in.

Kosten uitlaat op maat

Iets op maat laten maken is vaak niet goedkoop, maar de kosten van een uitlaatsysteem op maat hangen enorm af van de wensen van de consument. Daarnaast is een uitlaat op maat een investering waar u langer plezier van kan hebben omdat de auto vaak langer meegaat. Onderdelen die de kosten bepalen zijn het type katalysator, grootte van de downpipe en de lengte van de uitlaat.

Bent u benieuwd naar meer informatie en/of bent u van plan een uitlaat op maat te maken? GB Costums staat voor al uw wensen klaar. Wij werken met gerenommeerde merken zoals Akrapovič, Milltek, Bull-X, FI Exhaust en Capristo om de hoogste kwaliteit uitlaat op maat te bieden. Wij zijn telefonisch te bereiken op 0546 – 793 570, of ga naar onze contactpagina.

Vraag een vrijblijvende offerte aan Ga terug naar het overzicht