GB Customs RVS uitlaat

Schroefset van KW, ST en Bilstein

×

Schroefset van KW, ST en Bilstein

Een schroefset is een schitterende oplossing om uw auto te verlagen. Het grote voordeel van een schroefset is de keuze om zelf te bepalen hoever u uw auto wilt verlagen. Verlagingsveren hebben namelijk een vaste waarde en daar moet u het mee doen. Dit is ook de reden dat verlagingsveren goedkoper zijn dan een schroefset. Met een schroefset valt een auto gemiddeld tussen de 20mm tot 65mm te verlagen.

Wij verkopen en monteren schroefsets van de gerenommeerde merken KW, ST en Bilstein. Voor een kleiner budget leveren wij ook op aanvraag schroefsets van AP.

Laat u goed informeren voor u een schroefset aanschaft

Koop niet zomaar een schroefset. Laat u goed informeren door een specialist. Niet elke auto valt namelijk zomaar te verlagen met een schroefset. Er zijn namelijk meerdere factoren die invloed hebben op het verlagen. De velgen / banden spelen hier in een belangrijke rol. Velgen met een verkeerde ET- of J waarde kunt u mogelijk niet zover verlagen. U loopt namelijk het risico dat de velgen gaan aanlopen in de wielkasten wanneer u een drempel over gaat of zelfs hard door een bocht rijdt. Ons team staat u graag te woord om u geheel vrijblijvend te adviseren. Neem contact op.

Verbetering van de wegligging

Wanneer een auto wordt verlaagd zal de wegligging aanzienlijk verbeteren. Het zwaartepunt wordt verlaagd waardoor een auto harder door een bocht kan rijden. Helaas zult u wel een beetje inleveren op comfort. Hoe lager de auto, hoe minder de veren een klap kunnen opvangen. Bij merken als KW, Bilstein en ST zult u vrij weinig verschil merken.

Verschil schroefset en verlagingsveren

Een schroefset is een complete set, bestaande uit schokbrekers en veren. Verlagingsveren zijn simpelweg alleen verkorte veren die om uw originele schokbrekers heen worden geplaatst. Dit is ook de reden dat verlagingsveren aanzienlijk goedkoper zijn dan een schroefset. Helaas is de verlaging van een verlagingsveer ook vast. Het grote voordeel van een schroefset is dat u zelf de controle heeft over de verlaging van uw auto waardoor u de verlaging helemaal naar uw eigen smaak kunt afstellen.

Wij raden aan uw auto ten alle tijden opnieuw uit te lijnen na het plaatsen van een schroefset of verlagingsveren.