Background footer

Kennismaken: Gerjan Baan

×
Ga terug naar het overzicht

Kennismaken: Gerjan Baan

Gerjan Baan, oprichter van GB Customs, werkte al aan uitlaatsystemen naast zijn vorige baan als lasser. Toen deed hij dat voor vrienden en kennissen in zijn vrije tijd. Enkele jaren geleden maakte hij de stap en heeft hij van zijn hobby zijn werk gemaakt. Met GB Customs verzorgt hij uitlaatsystemen en schroefsets van kwaliteit. Dat doet hij nog steeds met dezelfde passie als eerst.

‘Het voelt niet als werk, en daarom maak ik altijd het mooiste van een project.’

Wat doet GB Customs precies?

Bij GB Customs werken wij vooral met uitlaatsystemen, van bekende merken of op maat. Wij zijn dealer van verschillende gevestigde merken, zoals AkrapovičMilltekCapristo en Armytrix. Wij luisteren naar wat de klant wil en verzorgen daarbij het best passende systeem voor onder de auto. De auto komt hier binnen in de werkplaats en wij maken van A tot Z een systeem dat onder de auto past en zo goed mogelijk aan de wensen van de klant voldoet. Bijvoorbeeld een verbeterde performance of een mooier geluid. Naast uitlaatsystemen werken wij ook regelmatig met schroefsets om een auto te verlagen. Maar uitlaatsystemen is onze grootste bezigheid op het moment.

En waarmee onderscheid jij jezelf van anderen?

Om eerlijk te zijn doe ik daar niet zoveel mijn best voor. Ik heb passie voor wat ik doe en tijdens een project doe ik wat voor mij goed voelt. Ik kijk eigenlijk niet naar anderen en focus mij alleen op de klant die ik help. Na het horen van zijn of haar wensen ga ik aan de slag en creëer ik een zo mooi mogelijk systeem. De klant mag ook mee kijken in de werkplaats en vragen stellen. Ik zorg dan samen met de klant dat het systeem precies naar wens is. En dan maakt het verder niet uit wat een concurrent doet toch? Ik ben daar vrij nuchter in.

Wat is het mooiste project waaraan je tot nu toe hebt mogen werken?

Dat vind ik een lastige vraag. Ik heb echt plezier in mijn werk en dat maakt ieder project voor mij eigenlijk mooi. Iedere keer weer maak ik het mooiste van een project en stop ik niet voordat de klant en ik echt tevreden zijn. Dat geeft veel voldoening en daarom is ieder project op zijn eigen manier weer mooi. Als ik toch iets moet noemen, ben ik graag bezig met een Audi RS6, Jaguar F-Type of andere auto’s uit het hogere segment. Bij deze auto’s komt een goed uitlaatsysteem het best tot zijn recht en biedt het de grootste voordelen. Maar nogmaals, ik ben een nuchter persoon. Wat er komt, komt er. Een auto komt binnenrijden en we maken daar het mooiste van. Dat komt door het plezier en de passie, wat echt mijn drijfveer is.

Ga terug naar het overzicht