GB Customs RVS uitlaat

Het beste kleppensysteem voor uw uitlaat

×
Ga terug naar het overzicht

Een sportief geluid is voor velen een must-have bij een sportieve auto. Een diepe, lage grom of juist een hoogtoerig gehuil van de motor brengt een ongeëvenaarde beleving. Maar soms wil je het ook iets rustiger aan doen, bijvoorbeeld ’s nachts of als je bij je schoonmoeder komt aanrijden. Dan is een kleppensysteem ideaal, waarmee je makkelijk de uitlaat kan ‘dichtzetten’ en het geluid kan dempen. Er zijn twee soorten kleppensystemen, de elektrische en de vacuüm. Meer weten over deze twee systemen en wat het verschil is? Dan ben je hier op dé juiste plek. In deze blog:

Kleppensysteem voor motoren

Elektrisch aangedreven kleppensysteem Met een elektronisch kleppensysteem

is het mogelijk om met één druk op de knop de klep in de einddemper van de uitlaat open of dicht te zetten. Dit gebeurt door middel van een elektronische aandrijving welke de klep dus open en dicht kan laten bewegen. Wanneer je bijvoorbeeld vroeg in de ochtend wegrijdt, kun je ervoor kiezen om de klep in de einddemper van de uitlaat gesloten te houden. Het geluid zal rustiger en zachter zijn. Wanneer je even lekker gas wilt geven, kun je door middel van de draadloze afstandsbediening de klep weer open zetten. Het geluid zal dan maximaal sportief zijn en zorgt weer voor de optimale ervaring.

Vacuüm kleppensysteem

Een vacuüm kleppensysteem verschilt niet veel ten opzichte van een elektronisch aangedreven kleppensysteem. Het verschil zit hem in het feit dat de klep niet door middel van een elektronische aandrijving open en dicht gezet kan worden, maar door de kracht van vacuüm. Dit heeft een duidelijk voordeel; de vacuüm klep is namelijk minder gevoelig voor slijtage en onderhoud. Daardoor heeft een vacuüm kleppensysteem een langere levensduur ten opzichte van een elektrisch kleppensysteem. Verder werkt een vacuüm klep hetzelfde en zal ook het geluid er hetzelfde mee beïnvloed worden.

Is jouw auto ook toe aan een compleet nieuwe dimensie aan geluid? GB Customs werkt met de beste merken samen die garant zullen staan voor kwaliteit en prestaties voor jouw auto. Neem eens contact op of kijk verder op de site.

Ga terug naar het overzicht