GB Customs RVS uitlaat

Active Sound Booster: Geef je Uitlaatsysteem een Boost

×
Ga terug naar het overzicht

Met een Active Sound Booster systeem kun je de uitlaat van iedere auto laten klinken als een stoere V6 of V8 motor. Het maakt niet uit welk uitlaatsysteem er onder je auto zit. Met een sound booster kan het geluid van een krachtige sportuitlaat gecreëerd worden zonder de hoge kosten. Maar wat is een Active Sound Booster en hoe werkt het? Daar gaan we in dit blog meer over vertellen.

Active Sound Booster geef je Uitlaatsysteem een Boost

Active Sound Booster: Wat zijn de voordelen?

Als je geen geld hebt voor een V6 of V8 auto, is aanschaffen is het installeren van een Active Sound Booster de perfecte oplossing. Zo creëer je alsnog een helder en krachtig motorgeluid, welke auto je ook rijdt. Vooral voor diesel- en elektrische auto’s is het systeem een uitkomst, omdat andere opties beperkt zijn. Het systeem kan in- en uitgeschakeld worden. Ideaal voor de momenten dat je geen geluid wilt maken als je ’s nachts door een woonwijkrijdt Een Sound Booster systeem biedt de volgende voordelen:

  • Een krachtig geluidsysteem voor iedere auto
  • Keuze uit verschillende geluidsprofielen
  • Gemakkelijk in- en uit te schakelen

Hoe werkt een Active Sound Booster systeem?

Het geluid van een V6 of V8 motor wordt door een Active Sound Booster geïmiteerd middels een speaker. Dit wordt mogelijk gemaakt door een soundgenerator die elektrische signalen opvangt van de motor. Er kan op vrijwel elk merk en model auto een Active Sound Booster geïnstalleerd worden. Het enige wat een auto moet hebben is een CAN-Bus systeem (Controller Area Network). De soundgenerator kan vervolgens in het interieur of op de bodemplaat geïnstalleerd worden. Het CAN-Bus systeem van de motor geeft via bijvoorbeeld het toerental van de motor ingangssignalen door aan de soundgenerator.

Ga terug naar het overzicht